Reduce, Repair, Re-use,… Recycle

Het is tijd om even stil te staan bij wat ons dit jaar te wachten staat op vlak van nieuwigheden en veranderingen. Dé tendensen op het vlak van kleuren zijn twee jaar geleden reeds beslist. Of het je stijl is of niet ontdek je binnenkort wel in onze winkel…

Als we dan toch zélf willen ‘trendsetten‘ moeten we het op een andere manier doen.

Twee duizend en elf was het jaar van protesten wereldwijd. Behalve veel ontgoocheling en chaos kwam daar – op paar afgezette despoten na- nog niet veel concreets uit. Dat geeft hoop voor twee duizend en twaalf.
We zijn onze nukkige tienerfase voorbij en zijn nu zoek naar een volwassen uiting van onze verontwaardiging. Eén die kan bijdragen tot vooruitgang. Op een positieve, vrolijke, liefdevolle en harmonische wijze vorm geven aan de vele uitdagingen van dit mondiale mensendorp.

Als persoon, als familie, als groep, als bedrijf, zoeken, proberen en activeren.

Op onze dagelijkse rondreis door het web kwamen we onlangs op de site van GreenBiz. Een site vol interessante artikels over groene economie en aanverwanten. Na enkele kliks viel ons oog op deze advertentie van Patagonia.  Adverteren met de slogan om toch maar niet hun product te kopen. Een vreemde commerciële keuze op het eerste gezicht. En dan ook weer niet.

Patagonia heeft van ‘zorg het milieu’ een business model gemaakt. Niet zwaar, niet onderwijzend, niet belerend, niet beschuldigend. Ze doen het omdat ze er zelf voor kiezen.
Omdat ze zich bewust zijn van de uitdagingen waarvoor we staan én omdat ze niet in de plaats van iemand anders kunnen kiezen.

We kunnen inderdaad niet voor iemand anders kiezen en kunnen er als gevolg ook niet op te wachten. Neem als bewuste consument dus nú het voortouw en engageer je met recht en reden!
.
.


.
..

Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Tip 12: Oude meubeltjes opknappen « Tintelijn.blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: