Boom wordt kapstok

Een eenvoudige muurschilderij zelf aanbrengen hoeft niet zo moeilijk te zijn. Wat inspiratie en een paar tips en je bent zo vertrokken…
Voor een eenvoudige boom die kapstok moet worden kan je als volgt te werk gaan:

IMAG0542

IMAG0543Maak een schets van een gestileerde boom en breng die eventueel over op de muur met lichte potloodlijnen.
Plak de contouren van de tekening af met tape. Kies bij voorkeur paarse tape, die kleeft niet al te hard en is fijn en scherp.

Volgende stap is zeer belangrijk voor de perfecte afwerking: schilder de boom eerst in met dezelfde kleur van de bestaande muur. Als er nu een beetje verf onder de tape komt is dit na verwijderen van de tape niet zichtbaar.
Na deze stap zal er geen gekleurde verf onder de tape komen.

IMAG0544IMAG0548

Schilder dan de boom in, leemverf is daarvoor zeer geschikt door de grote dekkracht. Verwijder na drogen voorzichtig te tape.

Klaar voor de volgende stap.

Zoek wat geschikte takken voor de kapstokjes. Zaag ze op de gepaste lengte (ca 5 à 6 cm). Om de takjes op de muur te bevestigen kan je afstandsschroeven gebruiken (vb Fisher ASL 4,5 x 60). Deze schroef heeft ook op de kop schroefdraad. Boor aan de ene zijde van elke tak een gat. Draai hier de kop van de schroef in. Boor dan gaten in de muur waar je de kapstokjes wil, duw er telkens een plug in. Kapstokken er in draaien en … KLAAR. Een originele kapstok voor een prikje.

IMAG0708IMAG0710

IMAG0716

Vorige bericht
Een reactie plaatsen

3 reacties

 1. Hanna

   /  5 maart 2014

  Erg leuk gedaan. Voor de kinderkamer hebben we een muursticker van een huiskamer geplakt en wat losse haken gekocht via http://www.shopital.nl/winkel/meubels/kapstokken. Ze zijn er helemaal blij mee!

  Beantwoorden
 2. Een heel tof idee! Het heeft me aan het denken gezet. Wij hebben een hele mooie stang hangen met hangers voor de jassen. Die kan ik natuurlijk wat opfleuren met verschillende soorten hangers! Leuk, leuk!

  Beantwoorden
 3. Fabian

   /  3 juni 2015

  Naar aanleiding van het bericht http://www.vindschilder.be/nieuws/kleuren-voor-uw-binnenschilderwerk/ ben ik me gaan verdiepen in kleuren voor het interieur en ik vind deze speelse manier heel leuk om dat erin mee te nemen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: