Behandelen van buitenhout met olie

Inleiding

Voor het behandelen met olie van buitenhout hebben we enkele goede alternatieven in onze winkel:
–  Jordan & Co olie tuinmeubelolie: deze is kleurloos, wordt gebruikt om tuinmeubelen te beschermen en is onze prijsbreker.
–  Biofa hoge beschermingsolie voor buiten: ook kleurloos en vnl bedoeld voor tuinmeubels, constructiehout en beplanking.
–  Biofa terrasolie: olie voor het beschermen van houten terrasvloeren buiten.
–  Biofa teakolie: biedt bescherming tegen weersinvloeden voor alle tuinmeubels in teak en ander tropisch hout, alsook denne- en loofhout.

Daarnaast werken we sinds enkele jaren ook met de Woca Exterior Oil.  We gaan hieronder wat dieper in op dit product.

De Woca Exterior Oil kan worden gebruikt voor het behandelen en opfrissen alle buitenhout: gevels, ramen, deuren, hekken, terrassen, tuinmeubelen, gevelbekledingen en ander houtwerk van onbehandeld en geïmpregneerd hout.

woca-exterior-oil

Woca Exterior Oil aangebracht op gevelbeplanking en op een terras.

De samenstelling van de olie zorgt er voor dat het product oplosbaar is in water en daarmee milieuvriendelijk is. Daarnaast wordt het hout voorzien van een transparante kleur, die de nerfstructuur mooi uit laat komen.. Alle varianten bieden uv-bescherming maar bij het gebruiken van de kleurloze olie zal het hout vergrijzen.

De oliebehandeling vergt geen schuurwerk, is gemakkelijk te onderhouden en kan naar behoefte worden herhaald.
De gemiddelde standtijd van de olie is een 3 à 5 jaar en hangt sterk af van de windrichting. Hout gericht naar het zuiden zal veel meer afzien dan hout dat aan de noorderkant zit.

Kleuren
Deze olie is verkrijgbaar in 13 kleuren: zwart, antraciet, walnoot, roodbruin, bangkirai, teak, lariks, naturel, wit, grijs, zilvergrijs, ivoor en zoutgroen. We hebben er daarvan 10 standaard op stock (zilvergrijs, zoutgroen en antraciet hebben we niet) in verpakkingen van 0,75L en 2,5L. Daarnaast hebben we ook staaltjes van 100ml om eerst het kleur eens uit te proberen.

woca ext oil kleuren,

De beschikbare kleuren van de Woca Exterior Oil.

Voorbehandeling
– Reinig nieuwe en oude houten oppervlakken voor het oliën met Woca Exterior Cleaner (laat het hout minimaal 24 uur drogen, zodat de houtvochtigheid maximaal 17% bedraagt. Verwijder eventuele opstaande houtvezels met schuurpapier korrel 120).

 

IMG_2826

Woca Exterior Cleaner om oud of nieuw hout grondig te reinigen alvorens te primeren of oliën.

– Onbehandeld en niet-geïmpregneerd naaldhout (uitgezonderd ceder) dient eerst een voorbehandeling te krijgen met de watergedragen Woca Outdoor Wood Primer.

IMG_2825

Woca Wood Primer voor het behandelen van naaldhout alvorens te oliën.

Aanbrengen olie
Het aanbrengen van de olie is behoorlijk gemakkelijk:

Breng een dunne laag olie aan met een kwast. Behandel eerst de kopse kanten. De olie heeft een crème-achtige kleur als deze vloeibaar is. Na een paar minuten heeft het hout een geoliede uitstraling doordat het water verdampt is.

Verwijder na maximaal 5 minuten overtollige olie met schone doeken. Let vooral op verbindingen en groeven. Herhaal de behandeling als het oppervlak er nog niet verzadigd uitziet. Als het hout droog is mag het opgewreven worden met een handpad of een eenschijfsmachine, voor een extra slijtvast oppervlak.

Het duurt 24 tot 48 uur voordat de olie volledig doorgehard is, afhankelijk van weercondities en temperatuur. Het hout mag tijdens deze periode niet blootgesteld worden aan water.

Verbruik: 10-13m2/l

IMG_2827

Woca Exterior Oil is bij ons beschikbaar in vele kleurtjes en verpakkingen.

Demonstratiefilmpjes
Woca Wood Primer
Woca Exterior Oil

Koop hier de Woca producten online op onze webshop.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: